top of page

Wat is Pilates?

Pilates, ontwikkeld door Joseph Pilates, is een oefenmethode voor het gehele lichaam. De samenhang tussen kracht, souplesse en controle staat hierin centraal. Ook een diepe zuiverende ademhaling is een belangrijke factor in Pilates.

 

De training is gericht op het activeren en trainen van het "powerhouse". Het “powerhouse” wordt gevormd door de diepliggende buikspieren, de bekkenbodemspieren en de stabiliserende rugspieren rondom de wervelkolom. Door het trainen van het "powerhouse" krijgen de wervelkolom en het bekken een goede stabiliteit, waardoor het lichaam een meer gestroomlijnd uiterlijk krijgt. Het maakt daarnaast de spieren strakker, langer en mooier en houdt de wervelkolom soepel, waardoor rug- en nekklachten verdwijnen en de houding wordt verbeterd.

 

De oefeningen worden op een matje uitgevoerd en zijn op een vloeiende manier aaneengeschakeld, waardoor de energie door uw lichaam stroomt. Hierbij wisselen inspanning en ontspanning elkaar af en is uw lichaam uiteindelijk helemaal in balans. Pilates is  geschikt voor iedereen, zelfs als u een blessure of beperking heeft.

IMG_4439_edited.jpg

Wat zijn de resultaten van Pilates?

- Een verbeterde lichaamshouding

- Een sterke en soepele wervelkolom, dus minder kans op rug- en nekklachten

- Sterke buik- en rugspieren, incl. de vaak verwaarloosde diepliggende buikspieren

- Sterke spieren rondom het bekken (billen, onderrug, bovenbenen)

- Een goede beheersing van de bekkenbodemspieren

- Een verbeterde bloedcirculatie

- Een bevordering van kracht, lenigheid en coördinatie van het lichaam

- Een verdieping van de ademhaling

- Flexibele gewrichten

- Een groter bewustzijn van je lichaam

- Een energieker lichaam

- Het makkelijker ontspannen van je lichaam

 

Wilt u ook een energieker lichaam, verbeterde lichaamshouding, sterke en soepelere spieren en meer kracht en lenigheid? Schrijft u zich dan nu in voor een groepsles of privéles! Liever eerst een les proberen? Ook dat is mogelijk, voor slechts 10,- euro heeft u al een vrijblijvende proefles Pilates. 

IMG_3148_edited.jpg

Doelgroep

Pilates is niet aan leeftijd gebonden. Iedereen kan meedoen, omdat de oefeningen worden aangepast aan de conditie, ervaring en mogelijkheden van elk individu. Pilates is er dus voor iedereen (vrouwen en mannen), van topsporter tot niet-sporter.

 

Pilates is ideaal voor mensen met rug- en nekklachten, mensen die hun houding willen verbeteren of een strakker lijf met soepele en lenige spieren willen. Daarnaast is Pilates tijdens en na de zwangerschap uitermate geschikt om een goede stabilisatie van de rug te creëren en een goede controle over de diepe buikspieren te ontwikkelen. Lees meer over zwangerschapspilates.

yogamatten
bottom of page