top of page

Pilates lessen

Groepslessen

Maandagen

18:25

19:30

20:35

Dinsdagen

9:00 

19:00 

Woensdagen

19:15

20:15

Donderdagen

19:30

Vrijdagen

9:00

10:05

Zaterdagen

9:00 uur

Pilates Studio Marlouk heeft groepslessen voor elk gewenst niveau. Van beginner tot de ervaren sporter, iedereen kan meedoen. 

De lessen worden gegeven door een ervaren pilates instructrice, waardoor de oefeningen makkelijk aangepast kunnen worden indien nodig. De groepen zijn kleinschalig, waardoor er veel persoonlijke aandacht kan worden besteed aan iedereen.

Een Pilates les zal bestaan uit een warming-up, oefeningen ter versterking van de diepe buikspieren, bekkenbodemspieren en de stabiliserende rugspieren rondom de wervelkolom en wordt uiteindelijk afgesloten met een ontspanningsoefening, zodat u weer ontspannen naar huis gaat.

Elke week is er weer een nieuwe les, waarbij we gebruik maken van verschillende Pilates attributen. Zoals Pilates ringen, grote Pilates ballen, kleine 1 kg balletjes, dynabands/elastieken of yoga blokken. 

Benodigdheden:

- Matjes zijn aanwezig in de studio.

- Een handdoek om op je matje neer te leggen.

- Een flesje water

- Je elastiek/dynaband. Indien je deze nog niet hebt, kun je die aanschaffen bij ons voor 5 euro.

- We oefenen in makkelijke kleding en zonder schoenen.

Aerial Pilates/Aerial yoga  groepsles

Donderdagen

20:30

Zaterdagen:

10:05 

Meer informatie en een impressie van de oefeningen kun je hier vinden. 

Benodigdheden:

- Matjes zijn aanwezig in de studio.

- Een handdoek om op je matje neer te leggen.

- Een flesje water

- We oefenen in makkelijke kleding en zonder schoenen. Draag het liefste een shirtje met korte of lange mouwen ivm hygiëne. 

Pilates Plus (65+)

Dinsdagen

10.05

Pilates Plus is een pilates les waarbij u met mede 65 plussers op een rustige manier les krijgt. In een kleine groep krijgt u onder begeleiding van een ervaren Pilates instructrice 55 min. lang oefeningen.

 

Deze oefeningen zijn gericht op de stabiliteit van de rug en zorgen ervoor dat u sterker, stabieler en een betere houding krijgt. Daarnaast worden er oefeningen uitgevoerd die gericht zijn op valpreventie, dus u zult uw balans verbeteren. De les eindigt altijd met een ontspanningsoefening, zodat u weer helemaal ontspannen naar huis gaat. 

De Pilates plus les is ook geschikt voor deelnemers met gewrichts - en stijfheidsklachten en houdt rekening met eventuele beperkingen/blessures die u ervaart.   
 

De oefeningen worden rustig en geleidelijk opgebouwd en aangepast aan elk individu. Pilates is echt voor iedereen!

Kortom, het is een goede manier om in beweging te blijven en ontzettend leuk om met leeftijdsgenoten te doen!

Zwangerschapspilates

Dinsdagen

20:05

Zwanger? Gefeliciteerd! Weet je al hoe je gezond en fit door je zwangerschap wilt gaan?

 

Pilates is tijdens en na de zwangerschap uitermate geschikt om een goede stabilisatie van de rug te creëren en een goede controle over de diepe buikspieren te ontwikkelen. Door het toenemende gewicht en grootte van het kind zullen de onderrug en het bekken het steeds zwaarder krijgen en zullen de diepe buikspieren dus sterk en krachtig moeten zijn. Hiermee kunnen later veel zwangerschapskwalen voorkomen of verlicht worden.

 

Na de zwangerschap is Pilates zeer geschikt om de spieren die door de zwangerschap verzwakt zijn, weer aan te sterken. Vaak is het gevoel voor het eigen lichaam na de geboorte van een kind sterk veranderd, waardoor sommige spieren opeens lastig aan te sturen zijn. Met aandacht en geduld kunt u weer de controle en het bewustzijn over deze spieren terug krijgen. Het gericht trainen van de diepe buikspieren en de bekkenbodemspieren heeft een sterk preventieve werking op eventueel later optredende problemen zoals incontinentie en rugpijn.

Op de dinsdagavond kunt u onder begeleiding van een bekkenbodemfysiotherapeute Pilates volgen. Vanaf het begin van uw zwangerschap tot de laatste week, zolang u zich er goed bij voelt. Mocht dit tijdstip u echt niet goed uitkomen dan kunt u in overleg ook in de reguliere groepslessen meedoen.

Privé les

Maandag t/m vrijdag tijd in overleg

Heeft u speciale wensen of vindt u het fijner om privé les te krijgen?​ Ook dit is mogelijk bij Pilates Studio Marlouk. U krijgt volop persoonlijke aandacht en kunt de oefeningen dus optimaal uitvoeren.

 

Inhoud privéles:

- warming-up

- versterkende oefeningen voor de diepe buikspieren

- versterkende oefeningen voor de bekkenbodemspieren

- stabliserende oefeningen voor de rugspieren

- ontspanningsoefening

 

Totale duur: 55 minuten

bottom of page