top of page

Het team

4-6C5B5359-Marlouk_bewerkt zw.jpg

Marlouk

Eigenaresse, Pilates instructrice en

ex-fysiotherapeute

Sinds 2012 ben ik een gecertificeerd perfect pilates instructrice volgens de perfect pilates methode, welke speciaal ontwikkeld is voor fysiotherapeuten. Sindsdien heb ik Pilateslessen gegeven in een fysiotherapiepraktijk en sinds april 2014 ben ik m'n eigen studio in Bilthoven gestart. 

6dad4eb0-4164-4c4c-a45e-067e620ba81e_edi

Jeannette

Pilates instructrice, bekkenbodemfysiotherapeute

Al meer dan 30 jaar ben ik fysiotherapeute en specialiseerde mij als bekkentherapeute. 

Bewegen/ sporten is super belangrijk voor iedereen. Het mooie van Pilates als bewegingsvorm vind ik dat de rompstabiliteit centraal staat. Door de subtiele oefeningen is Pilates niet blessure gevoelig. Je bouwt snel kracht op in buik, rug, been en bekkenbodemspieren. Daardoor is Pilates naar mijn idee de perfecte basis voor alle andere sporten en ideaal als trainingsvorm na een blessure of rond een zwangerschap. 

IMG_3149_edited.jpg

Wanda

Pilates instructrice

25 jaar geleden heb ik de opleiding voor aerobics instructrice afgerond. Met veel plezier heb ik  jaren in een sportschool een aantal lessen per week gegeven aan kinderen, ouderen en volwassenen.  

 

Nu geef ik 1x pw Buurtcamp trainingen aan dames. Gezellig bewegen op muziek en werken aan conditie, houding en kracht.

 

Toen Marlouk vroeg of ik als invaller pilates lessen wilde geven, kon ik geen "nee" zeggen.

Ik krijg energie van het geven van lessen, waarbij we kunnen werken aan houding,  kracht en balans. Het hele lichaam wordt aan het werk gezet en dat met een muziekje op de achtergrond.

Naast dit werk ben ik werkzaam als beleidsadviseur in een ziekenhuis.

79b6415a-64b0-4e2f-bdd4-ac36bdb8d999_edi

Amanda

Pilates instructrice

Door mijn modellenwerk vanaf mijn 13e ben ik veel actief in de sportwereld geweest. In 2019 heb ik besloten dat ik van deze sportieve hobby mijn werk wilde maken. Regelmatig en bewust bewegen is zo enorm belangrijk voor onze fysieke en mentale fitheid en gezondheid. Het is mijn missie zoveel mogelijk mensen te begeleiden naar een actief en pijnvrij leven in balans. En Pilates past hier enorm goed bij. In 2020 heb ik mijn Perfect Pilates certificatie behaald en in 2022 heb ik de Intensive Reformer Stott Pilates opleiding afgerond. 
 

 

23760_506666519356198_1794929231_n.jpg

Cheryl

Pilates instructrice, Aerial Yoga instructrice

In eerste instantie liet ze zich opleiden als Grafisch Ontwerper & Multimedia Designer. Maar besloot eind 20 alsnog haar andere passie te volgen. 

 

Ze volgde diverse opleidingen tot Sportinstructrice (Aerobics, Steps, Zumba, Fitness, Bodyshape) en al snel volgde ook een Pilates & Ashtanga Yoga opleiding en verdiepingen in het buitenland.

 

 In 2010  opende ze een Yoga en Pilates studio waar ze diverse vormen van Yoga doceerde. Maar ze vond het ook belangrijk haar kennis van het menselijk lichaam te vergroten middels Anatomie- en ‘Hands-on Adjustmenst’ opleidingen.

Tegenwoordig richt zij zich volledig op het lesgeven. “Ik denk niet graag in hokjes en zie mijzelf liever als ‘bewegings’ docent.  Alle verkregen kennis vloeit immers in mijn lessen in elkaar over.”

Over Marlouk

Pilates is inmiddels een ware passie geworden voor mij en daarom ben ik mijn eigen Pilates studio begonnen. Het is niet alleen heerlijk om les te geven en mee te doen, maar de resultaten zorgen ervoor dat ik er met nog meer plezier vol voor ga. Regelmatig zijn er mensen die na ontzettend lang rugklachten te hebben gehad, na een paar lessen geen last meer hebben. Hierdoor ben ik er echt van overtuigd dat Pilates perfect is voor onder andere mensen met rug- en nekklachten en hoop ik dat steeds meer mensen dit ook te weten komen. Daarnaast vind ik het ontzettend mooi om te zien dat iedereen, werkelijk iedereen, mee kan doen met de lessen. 

Van 2011 tot 2014 was ik in de weekenden op het hockeyveld te vinden als fysiotherapeute van heren 1 van SCHC te Bilthoven. Ook deze topsporters hebben de voordelen van Pilates beleefd. Intensief een uurtje trainen en afsluiten met een ontspanningsoefening, waardoor je helemaal tot rust komt en optimaal kunt presteren tijdens de wedstrijd.

Van 2011 tot 2016 heb ik als Fysiotherapeute bij 2 fysiotherapie praktijken in Utrecht gewerkt. In deze praktijken  heb ik veel ervaring opgedaan met sporters die na een operatie of blessure weer moeten revalideren om op hun  oorspronkelijke niveau terug te komen. Helaas werden 3 banen echt teveel en heb ik ervoor gekozen om eind  2016 (voorlopig) m'n fysiotherapeutische werkzaamheden te stoppen. Uiteraard heb ik wel de fysiotherapeutische  kennis en vaardigheden om tijdens m'n lessen van gebruik te maken.

 Naast m'n werkzaamheden in m'n Pilates Studio ben ik ook aan het werk als freelance model. Ik doe met name commerciële                                               opdrachten (zowel op de catwalk als fotoshoots en commercials) De werkzaamheden vinden in Nederland plaats, maar ook                                               vaak in Europa.

 

Het is een ontzettend leuke afwisseling met m'n sportieve activiteiten in m'n Pilates Studio en ik geniet er dan ook enorm van dat                                           ik dit zo kan doen! 

bottom of page