top of page

Yoga (Vinyasa Flow Yoga)

 

Wil je eens echt tijd voor jezelf? Even een rust- en ontspanningsmoment om jezelf weer op te laden? Dan is Yoga echt wat voor jou. Cheryl geeft op de woensdag van 20:00 uur tot 20:55 uur de les waarin je weer helemaal tot jezelf komt.

Bij Yoga gaat het om de verbinding tussen lichaam en geest. Uiteraard hebben Pilates en Yoga overeenkomsten en overlappingen, maar bij Yoga gaat het ook meer om de innerlijke ontspanning. Lichaam en geest zijn vaak verstoord in deze drukke, hectische manier van leven tegenwoordig en Yoga biedt hierin oefeningen om dat evenwicht te herstellen.  Je leert goed te luisteren naar je eigen lichaam en zult op elk vlak aan jezelf werken, zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Redenen om aan yoga te doen

  • Je leert beter te ontspannen

  • Je leert op een juiste manier te ademen

  • Je leert bewust te worden van je eigen lichaam en meer tot jezelf te komen

  • Je leert je lichaam beter te beheersen

  • Je verbeterd je evenwicht en stabiliteit

  • Je zult soepeler worden

  • Je ontwikkeld je spiritualiteit 

Yoga is niet prestatiegericht, je hoeft er dus niet speciaal lenig voor te zijn! Het bevordert wel de soepelheid van het lichaam. In elke les zullen een aantal yogahoudingen aan bod komen. Alle houdingen hebben als doel de organen, de gewrichten, het zenuwstelsel, de bloedvaten, het evenwicht, etc. beter te laten functioneren. Tijdens deze houdingen, rek, strek en span je allerlei spieren aan, waardoor je uiteindelijk je hele lichaam traint. 

 

De yogahoudingen (ook wel asana’s genoemd) en de adem- en ontspanningsoefeningen werken in yoga samen om bewust en diep te ontspannen. Yoga heeft een diepe doorwerking en het lichaam krijgt hierdoor de kans om te ontspannen, te herstellen en op te laden. Door yoga zul je je niet alleen lichamelijk fitter voelen, maar het kan je ook mentaal en emotioneel meer energie en ruimte geven.

Doordat je je meer bewust wordt van je lichaam volgt ook geestelijke bewustwording en omgekeerd. Tijdens de yogales ben je met je hele aandacht in het hier en nu en dus bij de oefeningen. Door met aandacht je lichaam te voelen en te oefenen vergroot je het innerlijk bewustzijn. Hierdoor leer je de signalen zoals bijvoorbeeld stress en vermoeidheid eerder herkennen.

 

Kortom, wil je meer dan alleen de buitenkant van je lichaam trainen?  Geef je dan snel op voor een proefles. We oefenen in makkelijke kleding en zonder schoenen. Matjes zijn aanwezig, maar het is wel handig om een handdoek mee te nemen om op je matje neer te leggen. 

bottom of page